Foto: Pixabay
- Reklama -

Sredstva iz Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID – 19, namenja su preduzetnicima, zadrugama, mikro, malim i srednjim privrednim društvima koja su u većinskom privatnom ili zadružnom vlasništvu i koja obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku i poljoprivrednu delatnost.

Glavni cilj ovog Programa je da se u uslovima otežanog poslovanja izazvanog pandemijom virusa COVID – 19 obezbedi podrška privrednim subjektima za nabavku obrtnih sredstava kao i za održavanje tekuće likvidnosti, kako bi redovno izmirivali obaveze prema poslovnim partnerima, zaposlenima i državi.

Realizacija Programa vršiće se preko Fonda za razvoj Republike Srbije sve dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine.

Rok za otplatu kredita je do 36 meseci koji uključuje grejs period do dvanaest meseci, ukupno trajanje kredita je do 12 meseci grejsa i do 24 meseca otplate. Kamatna stopa na godišnjem nivou je 1 odsto, krediti se odobravaju i vraćaju u dinarima.

Minimalni iznos kredita za jednog korisnika kredita sa povezanim licima za privredna društva je 1.000.000,00 dinara, dok je za preduzetnike, zadruge i privredne subjekte registrovane u relevantnom registru 200.000,00 dinara.

Maksimalan iznos kredita za jednog korisnika kredita sa povezanim licima može biti: za preduzetnike i mikro pravna lica do 10.000.000,00, za mala pravna lica do 40.000.000,00 i za srednja pravna lica do 120.000.000,00 dinara.

 Za više informacija pogledajte ovde.

 

  

 

IZVORBolja zemlja/fondzarazvoj.gov.rs
Prethodni tekstSaznajte: Kako se pravilno primenjuju herbicidi posle nicanja kukuruza
Sledeći tekstSavet stručnjaka: Kako najbolje pripremiti radnike i opremu za berbu voća i povrća u vreme epidemije korona virusa