IPARD fondovi
IPARD fondovi
- Reklama -

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je potpisan finansijski sporazum o odobravanju sredstava iz IPARD fondova za razvoj srpske poljoprivrede. Srbija sada na raspolaganju ima 175 miliona eura, a uskoro će biti podeljeni i prvi ugovori srpskim poljoprivrednicima.

Ministar je rekao danas na trećem zasedanju Odbora za praćenje implementacije pretpristupnog programa za ruralni razvoj, da je na javne pozive za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za IPARD podsticaje pristiglo dosta aplikacija i da je taj broj mnogo veći nego u drugim evropskim državama, što je vrlo pozitivno, ali je i ukuzao na problem s kojim se suočava Agencija za agrarna plaćanja jer je do sada ukupno obrađeno samo 20 zahteva.

Cilj je da povučemo novac do poslednjeg eura i da to bude transparentno, ali trenutni problem predstavlja brzina rešavanja podnetih zahteva, kao i to koliko ćemo novca za početak moći da povučemo-istakao je ministar Nedimović.

Glavna tema na današnjem trećem zasedanju IPARD Odbora za praćenje se odnosila na prve javne pozive za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za IPARD podsticaje.