Naslovna Blog Inspekcija na terenu: Oni su osumnjičeni za pomor ribe u Kolubari

Inspekcija na terenu: Oni su osumnjičeni za pomor ribe u Kolubari

53
0
Foto: Youtube

Na stotine kilograma ribe potrovano je sinoć u reci Kolubari između sela Divci i Slovac kada je u reku, kako tvrde meštani, ispušten amonijak i fekalija sa obližnje farme.

Meštani i vodočuvari satima su iz reke vadili mrtvu ribu, a na lice mesta je izašla policija i inspekcija. Prema nezvaničnim saznanjima, za pomor ribe odgovorna je farma „Stočar“ iz Divaca, kojoj nije prvi put da otpad sa farme direktno baca u reku.

Odlične vesti za poljoprivrednike: Otvoreno nam je slobodno tržište od skoro 200 miliona ljudi

„Znamo da su fekalije i amonijak sa farme i ranije ispuštali u Kolubaru, ali nikada nije bilo ovako strašno. Temperature su visoke, vodostaj nizak, a od jutros po reci plivaju mrtve ribe. Od jutros ih vadimo … ovo je katastrofa“, kažu meštani koji su zatekli jezivi prizor.

Za sada se još uvek ne zna koliko je ribe potrovano, s obzirom da su prvo stradale ribe u delu reke koji je neposredno najbliži farmi, na potezi između dva sela. Ribolovačka služba, pecaroši i meštani su satima iz zagađene vode vadili na stotine uginulih riba, dok je inspekcija obavila nadzor na farmi „Stočar“, ali za sada nema zvaničnih informacija da li će protiv odgovornih lica biti pokrenut i postupak.

Izvor: NovaS

Prethodni tekstDoneta uredba o izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta na 30 godina
Sledeći tekstBračni parovi mogu da konkurišu za milion dinara: Ovo su uslovi koje moraju da ispune