- Reklama -

Bez dobre mehanizacije nema ni unapređenja poljoprivrede, a ni olakšanog rada. Kako je mehanizacija skupa, posebno ona od proizvođača koji imaju i tradiciju, i ime i brend često je i nedostupna za mnoge poljoprivrednike naročito one male i srednje.

Međutim, evo i lepih vesti!

Razvojni fond Autonomne pokrajine Vojvodine raspisao je Konkurs za dugoročne kredite za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

Osnovni cilj ove neke vrste pomoći Razvojnog fonda jeste obezbeđenje finansijskih sredstava radi podrške razvoja i unapređenja sektora poljoprivrede putem povećanja nivoa tehničke opremljenosti.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica – nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji Vojvodine, koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Još jedan od uslova koji mora biti ispunjen jeste izmirene naknade za odvodnjavanje.

Kredit se odnosi na nabavku nove pogonske mehanizacije (traktori), kao i za nabavku priključnih mašina.

Dakle, ukoliko želite i imate potrebe za obnavljanjem svoje mehanizacije, možete da konkurišete ukoliko ispunjavate gore navedene uslove.

Važno je da znate da ako ne konkurišete u velikoj ste mogućnosti da kredit i ne dobijete. Zato ne budite lenji, prikupite dokumentaciju i pravac Razvojni fond Vojvodine.

Tekst priredio: dipl. inž. Goran Veljković