Foto: Pixabay

Grad Kikinda raspisao je Javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta, u javnoj svojini.

Oglasom je precizirano da se parcele izdaju od 15. aprila do 31. oktobra, a javnim oglasom obuhvaćena je 41 šifra. Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu, precizirao je da se zainteresovanima u zakup nudi oko 51 hektar poljoprivredog zemljišta. Od ponuđene površine, obradivo je oko 5,7 odsto.

Kako da vam suzbijanje korova u soji bude 100% uspešno?

– Ostale parcele koriste se za košenje i ispašu. Na ovaj oglas mogu da se jave pravna i fizička lica, nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Neophodan formular za učešće na javnom oglasu dostupan je na sajtu kikindaonline, kao i u Uslužnom centru. Od ostale dokumentacija, potrebna je fotokopija lične karte, ako je fizičko lice nosilac poljoprivrednog gazdinstva. U slučaju da je pravno lice nosilac poljoprivrednog gazdinstva, potrebno je da priloži i izvod iz Privrednog registra, kao i potvrdu o aktivnom status poljoprivrednog gazdinstva. Osmi april krajnji je rok za dostavu dokumentacije – naveo je Oličkov i dodao da će se otvaranju ponuda pristupiti već 9. aprila:

Klimatske promene katastrofalno utiču i na našu zemlju: Šteta se meri milijardama

– Parcele će u zakup dobiti fizičko ili pravno lice koje je ponudilo najveću cenu na osnovu prikupljenih zatvorenih ponuda. U obavezi su da, u roku od pet dana, uplate sredstva za zakup. Početna cena za livade i pašnjake iznosi 4.805 dinara, za hektar obradivog zemljišta 24.027 dinara, a za neobradivo 2.877 dinara. Najatraktivnije lokacije nalaze se oko bivše kikindske kasarne. Njihova površina kreće se od jednog do tri hektara, a prvenstveno služe za otkos. Detaljnije informacije očekuju vas na Uslužno centru, ili u kancelariji 70 Gradske uprave, kao i na broj telefona 0230-410-223.

Izvor: Kikinda

Prethodni tekstCrvena detelina je odličan izbor: Može da da mnogo veći prinos po hektaru
Sledeći tekstPočinje prolećna setva: Ovo treba da znate