Foto: Bolja zemlja
- Reklama -

Ministar Nedimović bio je gost emisije “Bolja zemlja” i u njoj je voditelju Urošu Davidoviću, ali i gledaocima, saopštio mnogo dobrih vesti.

Prvi put nakon 30 godina! Počinje izvoz svinjskog mesa u EU!

Prva i glavna vest je da će gospodin ministar svake prve nedelje u mesecu biti gost emisije “Bolja zemlja” gde će gledaoci moći da postave pitanja!

Saopštio je da država radi ogromne sisteme za navodnjavanje i da vrši elektrifikaciju na teritoriji Blaznave i tog kraja jer to je najbolji teren za proizvodnju voća u čitavoj Srbiji.

Isplata svih sredstava za mehanizaciju i sva sredstva pod sličnim konkursima će biti isplaćena najkasnije do 25. februara.

Nova strategija u razvoju vinogradarstva: Vinari, evo šta vas očekuje u narednih 10 godina!

– Vreme iza nas nije bilo normalno vreme, ali smo opet uspeli da isplatimo duplo više sredstava nego u 2019. godini što je veliki uspeh, naročito ako se zna da ovog trenutka prvi put, za 6 meseci konačno imamo sve ljude na broju jes je mnogo njih bilo bolesno – rekao je ministar Nedimović.

Ministar je pozvao poljoprivrednike da konkurišu za sredstva:

– Javljajte se na konkurse. Niko ko je imao kompletnu dokumentaciju nikada nije bio odbijen. Niko ne može da vam zabrani da 10 puta konkurišete u 10 godina.

Velika prilika za srpsku poljoprivredu! Potpisali smo sa još jednom zemljom ugovor o zaštiti bilja i biljnom karantinu!

– U jednoj godini imate prava na jednu subvenciju. Ljudi moraju da nauče, ako konkurišu dobiće, ali moraju da imaju kompletnu dokumentaciju, ali moraju i da konkurišu.

– Ne mogu pare istog trenutka kada podnesete zahtev, ali za par meseci ćete dobiti sigurno.

Ministar je nabrojao brojne konkurse koji će biti ove godine i rekao:

Dve dobre vesti za pčelare: Ministar potvrdio isplatu subvencija, ali to nije sve!

– Očekujem da nastavimo dobre trendove iz 2020. po pitanju subvencija i fondova. Takođe očekujem da rešimo dve velike stvari u 2021. – da rešimo problem sa PIO i da rešimo situaciju vezanu za prehrambenu industriju!

Šta je rekao o reformi PIO i otpisu dugova pogledajte na snimku ispod…