- Reklama -

Premijerka Srbije Ana Brnabić obećala je da će sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem videti da što više pomogne malinarima iz Priboja koji su pre nekoliko godina dali 50.000 tona kupcu na veliko, a za to nisu dobili novac.

Loša vest za poljoprivrednike: Država novom uredbom smanjila subvencije!

Brnabićeva je odgovarajući na molbu narodnog poslanika Stranke pravde i pomirenja Jahje Fehratovića, koji je zamolio Vladu da pomogne malinarima kojih je 17, a kojima je to porodični posao, kazala da zna za taj problem, ali da država po tom pitanju malo može da učini, s obzirom da se radi o kupoprodajnom odnosu između dve strane.

Fehratović je kazao da su malinari pre nekoliko godina dali „izvesnom Babiću iz Arilja“ 50 tona malina za šta nikada nisu dobili novac, kao i da su hteli sudskim putem da reše taj problem, ali nemaju novca za advokate i druge takse.

Inspekcija povukla med sa tržišta: Tri najveća proizvođača u Srbiji prodavali nekvalitetan med!

– Znam za taj problem, svestan je tog problema i ministar Nedimović i ono što je problem jeste što se radi o kupoprodajnom odnosu između dve strane i država malo šta može da učini. Tu moraju da se umešaju pravosudni organi. Obećavam da ću sa Nedimovićem pogledati ovo i videti koliko možemo da pomognemo tim ljudima – kazala je Brnabić u Skupštini na sednici u delu u kojem članovima Vlade poslanici postavljaju pitanja.

Premijerka je nadovezujući se na taj problem pozvala sve proizvođače prehrambenih namirnica da pogledaju šta su uradili pčelari u Srbiji i da uče iz njihovog primera.

I ova opština na udaru! Potvrđeni prvi slučajevi afričke kuge kod domaćih svinja!

Podsetila je da su se udružili i izgradili pogon za šta su od države, kada su predočili svoje planove Vladi, dobili finansijsku podršku.

Premijerka je istakla da je zahvaljujući tom pogonu cena meda skočila između 100 i 200 odsto.

Trebalo bi izvršiti tretman protiv izazivača čađave krastavosti jabuke

– Taj med se donosi u pogon u Rači. Ima pčelara iz regiona koji pokazuju na to kao dobar primer. Ugledajte se na njih, ne zavisite samo od veletrgovaca, dođite kod nas, pokušajte sami da plasirate svoje proizvode na tržište – apelovala je premijerka na proizvođače prehrambenih proizvoda.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstSubvencije već od 10. marta na računima! Evo ko će ih dobiti bez zahteva, a ko mora da ga podnese!
Sledeći tekstIskoristimo potencijal svake parcele uz DEKALB® hibride kukuruza