Foto: Pixabay
- Reklama -

Kampanja prerade šećerne repe ulazi u završnu fazu. Iz najstarije šećerane u Srbiji, fabrike šećera u Crvenki ovu godinu ocenjuju izuzetno uspešnom.

Konkurs za bespovratnu pomoć poljoprivrednicima koji su pijačni prodavci!

– Nakon niza manje uspešnih pa i loših godina proizvođači šećerne repe sa našeg sirovinskog područja mogu biti konačno zadovoljni. Dobro su prošli jer su ostvarili profit, u proseku između 60 i 62 tone plative repe po hektaru, uz napomenu da su to rezultati jedne od dve fabrike u vlasništvu grčke industrije šećera ” Hellenic sugar ” s obzirom na činjenicu da šećerana u Žablju ni ove godine nije radila. Do kraja kampanje, 108. po redu ostalo je još dvadesetak dana – kaže za RTV Nastadin Jovović, direktor sirovinskog sektora.

Ovo će vam pomoći da dobijete visok prinos pšenice!

Iz ovogodišnje kampanje će biti proizvedeno blizu 95.000 tona šećera, a među najuspešnijim i najvernijim su proizvođači Zemljoradničke zadruge iz Sivca, koji su odlično savladali tehnološki proces proizvodnje repe i tako ostvarili više od 75 tona plative repe.

KONAČNO IPARD ZA ŽIVINARE I VINOGRADARE! Detaljno o uslovima konkursa!

Jovović dodaje da je septembarska repa plaćena proizvođačima, a oktobarska se isplaćuje ovih dana dok će repa koja se bude predavala u decembru biti plaćena do kraja godine.

DRŽAVA REŠILA DA SE OTVORI! 5,1 milijarda dinara za poljoprivredu!

Direktor sirovinskog sektora kao kuriozitet ovogodišnje proizvodnje ističe da je do sada sva otkupljena repa imala digestiju veću od 16 procenata sto se smatra izuzetnim sadržajem saharoze.

Izvor: RTV