Foto: Pixabay

Čedomir Božić pokrajinski sekretar za poljoprivredu je saopštio javnosti da će u narednom periodu fokus Sekretarijata biti na malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima.

Ministarstvo uslišilo zahtev: Produžen rok za zamenu kaveza za koke nosilje

Govoreći o konkursima, istakao je da je budžet nadležnog Sekretarijata za narednu godinu 6,9 milijardi dinara, te da je za pošumljavanje opredeljeno čak 2,5 puta više sredstava nego ranije.

Vojvođanskim poljoprivrednicima biće na raspolaganju veliki broj konkursa, a ono za čim je vladalo najveće interesovanje u prethodnom periodu jeste konkurs za navodnjavanje, te je za tu namenu opredeljeno 370 miliona dinara.

Dobre vesti za malinare! Ministarstvo subvencioniše obnovu malinjaka!

Ni mladi poljoprivrednici neće ostati bez finansijske podrške, za šta je Sekretarijat opredelio čak 200 miliona dinara, a investicije koje mladi poljoprivrednici budu realizovali sufinansiraće se iz pokrajinskog budžeta u visini do 90 procenata, a maksimalni iznos povraćaja po jednoj prijavi biće 1,5 milion dinara.

Takođe, sekretar Božić istakao je da će u narednim nedeljama biti organizovane dve on lajn konferencije posvećene mladima i budućnosti u poljopriredi, gde će 40 mladih paora moći direktno da postavljaju pitanja sekretaru.

IZ VLADE PORUČUJU: Menjamo zakon i formiraju se seoske opštine!

Govoreći o terenskom radu, sekretar Božić je naglasio važnost neposredne komunikacije sa paorima, jer na taj način dobijaju smernice u kom pravcu da razvijaju buduće konkursne linije.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstNe dozvolite da vam rod u plasteniku propadne: Neophodno je da preduzmete ove mere
Sledeći tekstPitanje svih pitanja: Prodati ovogodišnji rod pšenice ili ne?