foto: S.Vasojević
foto: S.Vasojević

Republička direkcija za robne rezerve izvršiće kupovinu do 23.181.818 kg merkantilnog kukuruza rod 2020. godine, domaćeg porekla.

Kupovina merkantilnog kukuruza vršiće se od:

fizičkih lica – nosilaca poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva, i nalaze se u aktivnom statusu;

CENE ŽITARICA RASTU! Saznajte da li će se tako nastaviti!

Pravnih lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva, i nalaze se u aktivnom statusu, i
ovlašćenih skladištara Direkcije.
Merkantilni kukuruz mora biti domaćeg porekla, prirodno ili veštački suv, u zrnu, zdrav i zreo, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražen biljnim bolestima i štetočinama, u svemu prema srpskom standardu SRPS.E.B3.516 i SRPS.E.B3.516/1, sa sledećim elementima kvaliteta: do 14% vlage, do 8% lomljenih zrna, do 2% defektnih zrna, do 2% nagorelih zrna, strane primese maks. 1%, od toga 0,5 % anorganskih. Lom se utvrđuje pomoću sita sa okruglim otvorima prečnika od 5 mm.

Cena merkantilnog kukuruza je 22,00 din/kg (u cenu uračunat PDV), uskladišteno u silosu ovlašćenog skladištara Direkcije.

Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog registrovanog poljoprivrednog gazdinstva biće 50 tona, a maksimalna 100 tona.

Maksimalna količina merkantilnog kukuruza koja se otkupljuje od pravnih lica / ovlašćenog skladištara je 1.000 tona.

ZEMLJIŠTE TREĆE KLASE DALO PRVOKLASNE PRINOSE KUKURUZA! Nije magija, evo u čemu je tajna! (VIDEO)

Radi prijave za prodaju merkantilnog kukuruza zainteresovana registrovana poljoprivredna gazdinstva, pravna lica i ovlašćeni skladištari Direkcije, potrebno je na e-mail adresu otkup@rdrr.gov.rs dostave sledeća dokumenta:

registrovana poljoprivredna porodična gazdinstva:

-Obrazac broj 1 (popunjen i potpisan)
-skeniranu ličnu kartu ili skeniranu očitanu ličnu kartu,
-skeniran Izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava (podaci o gazdinstvu), ne stariji od 5 dana od dana prijave.

pravna lica i ovlašćeni skladištari:

-Obrazac broj 1 (popunjen i potpisan)
-skeniran karton deponovanih potpisa, overen i datiran od strane banke, ne stariji od 15 dana.
-skeniran Izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava (podaci o gazdinstvu), ne stariji od 5 dana od dana prijave.

Rok za realizaciju kupovine kukuruza je do 1. decembra 2020. godine.

Za sve informacije možete se obratiti Direkciji, na brojeve telefona: 011/32-39-052-725, 3235-364, 3240-509, 32-38-997 u Beogradu i 021/452-774 i 021/528-911, u Novom Sadu.

Izmena i dopuna obaveštenja za zainteresovane o kupovini merkantilnog kukuruza rod 2020. godine objavljenog 13.10.2020. godine

IZVORDirekcija za robne rezerve
Prethodni tekstBOLJE VREME ZA SELJAKE: Cene poljoprivrednih proizvoda osetno veće
Sledeći tekstDRŽAVA REŠILA DA SE OTVORI! 5,1 milijarda dinara za poljoprivredu!