De Heus jača svoju tržižnu poziciju u Srbiji kupovinom još jedne fabrike hrane za životinje

Dana 4. jula ove godine, Royal De Heus je potpisao ugovor o kupovini fabrike hrane za životinje Komponenta. Kupovinom ove fabrike u Ćupriji De Heus će svoju vodeću poziciju sada jačati sa dve proizvodne lokacije u Srbiji. Potražnja za visoko kvalitetnom hranom za preživare, živinu i svinje u Srbiji ubrzano raste. De Heus će kupovinom nove fabrike omogućiti brz odgovor ovom zahtevu tržišta u bliskoj budućnosti.

Kupovina Komponente potvrđuje uverenje koje De Heus ima o daljem razvoju stočarstva u Srbiji i većem delu Balkana. Investiciju u kupovinu Komponente prati obimni program investicija u fabrici u Šapcu. Ovaj program je fokusiran na dalju modernizaciju proizvodnog procesa i proširenje proizvodnih kapaciteta za 50%.

Nova fabrika će biti potpuno renovirana kako bi ispunila visoke standarde De Heusa. U tu svrhu, proizvodna linija će biti obnovljena i opremljena najsavremenijom proizvodnom tehnologijom. Očekuje se da će ova unapređenja biti završena do kraja 2018. godine, nakon čega će fabrika biti puštena u rad.

Darko Sadžak, generalni direktor De Heus Srbija: „Poslednjih godina uložili smo veliku količinu energije u poboljšanje kvaliteta naših proizvoda. Zadovoljni smo što farmeri prepoznaju kvalitet naše hrane za životinje. Kako bismo odgovorili povećanoj tražnji, istovremeno sa modernizacijom nove fabrike nastavićemo i širenje kapaciteta fabrike u Šapcu, čime će ova dva postrojenja imati ukupan proizvodni kapacitet od 260.000 tona na godišnjem nivou.“

Sadžak nastavlja: ​​„Posebna prednost nove fabrike u Ćupriji je njena geografska pozicija, koja će nam olakšati snabdevanje čitavog juga Srbije, kao i distribuciju hrane na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji.

—————————————————————————————————————————

Royal de Heus
Royal De Heus je internacionalna, porodična kompanija. Od svog osnivanja 1911. godine do danas, De Heus je postao jedan od najvećih proizvođača u industriji stočne hrane. Sa lokacijama u Holandiji, Vijetnamu, Brazilu, Poljskoj, Češkoj Republici, Srbiji, Španiji, Portugaliji, Južnoj Africi, Mianmaru i zajedničkim ulaganjima u Egiptu, Etiopiji, Rusiji i Kini, zauzeli smo ključne pozicije na globalnom nivou. Težimo da pružimo aktivan doprinos razvoju i napretku poljoprivrede na svim tržištima na kojima smo aktivni.

Pored toga, De Heus je aktivan u više od 70 zemalja kroz izvoz koncentrata i premiksa, a glavna tržišta su Istočna Evropa, Afrika, Bliski Istok i Južna Amerika. Kompanija na globalnom nivou ima preko 5000 zaposlenih. Sedište se nalazi u gradu Ede (Holandija).

De Heus saopštenje za javnost