- Reklama -

Složićemo se sa činjenicom da majstora ima svakojakih, a malo onih koji posao odrade kako treba!

Dok, s druge strane, ima pravih intelektualaca kao što je Horhe Odon. Ovaj 59-godišnji automehaničar iz Argentine je, pre par godina, osmislio spravu za lakši porođaj žena – navlačenje plastične kese preko glave bebe da joj se spasao život. Zamislite tek kakva čuda stvara u svojoj automehaničarskoj radionici u Argentini?

Međutim, da se vratimo na temu – a to su boš (bosch) pumpe!

Kao što Vi idete kod svog preporučenog doktora kada se osetite malaksalo i bolesno, tako i stanovnici Kule svoja pokvarena vozila (traktore, mehanizaciju itd.) dovoze na popravku kod Slobodana Ristića, u radionicu “Puškaš”. Jer što je doktor za ljudski organizam, to je i Ristić za mehanizaciju!

Kada je reč o mašinstvu, Ristić je specijalista za rad sa rotacionim boš pumpama, i to najviše kod starijih mašina.

Dizel pumpe ili tzv. Boš (bosch) su pumpe visokog pritiska goriva koje, takoreći, čine srce svakog dizel motora. Glavni zadatak boš pumpe je da dozirano ubrizgavaju gorivo u cilindre i tako pokreću dizel motore. Ono što većina Vas poljoprivrednika već zna je da će se i najmanji poremećaj u radu boš pumpe (čak ne moramo ni da kažemo kvar), odraziti na rad motora.
Na svim starijim mašinama, gde pumpa visokog pritiska radi na opsezima od 170 do 250 bara, postoji jedan ključni deo – a to je hidro glava.
Kao deo boš pumpe, hidro glava sa rupicama na sebi bukvalno određuje koliko goriva će doći u koji cilindar i kada će to gorivo da eksplodira u komori za sagorevanje.

Princip rada boš pumpe

Pumpa niskog pritiska šalje gorivo boš pumpi, a zatim dizel “udaraju” dva mala klipa, koja ga stegnu i na taj način prave pritisak (od nekih 170 do 250 bara).

Gorivo pod pritiskom ide u hidroglavu koja se okreće i raspoređuje gorivo po cilindrima. Kada pritisak dođe do dizne, i ako je 170 bara, dizna pritiska okida i ubrizgava gorivo u cilindar, dok pritisak u pumpi pada. U tom momentu gorivo se pali, eksplodira i tako nastaje pokret, i kreće novi ciklus. Ovo se događa oko 2000 puta u minuti.

Međutim, zašto u tom postupku traktor dimi?

Ukoliko rad cilindara nije sinhronizovan, gorivo ne sagori dovoljno, pa zato traktor dimi. S druge strane, ukoliko ne sagori svo gorivo koje ste mu ubacili u cilindar traktor gubi snagu.

Kada dajete gas, vi u stvari postepeno povećavate broj okidanja u minuti, a u odnosu kada ste u leru. Zbog toga, postoji mehanizam predubrizgavanja kojim se reguliše kako će se postepeno povećavati broj ispaljivanja u minuti.

Bosch pumpa ima bregasti prsten koji reguliše ciklus rada, i od delova mikrona zavisi kada će koji deo hidroglave da se aktivira.

A šta je sa predubrizgavanjem na boš pumpama? – poslušajte u prilogu iznad teksta.