Kvalitetno meso bez aditiva je ključ dobre ishrane. Zato je bitno pratiti najbolje tehnološke standarde, a sam proces objasnila nam je Mirjana Smiljanić, tehnološkinja. Garantujemo da prerada mesa Kovačević u Irigu neće ostaviti ravnodušnim ni najizbirljivije gastronome.

Prerada mesa Kovačević bazira se na tradicionalnoj proizvodnji suhomesnatih proizvoda, odnosno prerađevina od mesa. Sve što prave, prave od kvalitetnog mesa, od proizvoda koje otkupljuju iz Srema. Aditive ne koriste, već isključivo kuhinjsku ili morsku so i začine (paprika, biber, beli luk). Kulen, na primer, pune u praseće kate i kolageno crevo, a meso koje koriste je od buta prve kategorije, čvrsto masno tkivo, kao i juneće meso od buta.

Kobasice koje proizvode su mnogobrojne: Zimska, Sremska, kobasica od mangulice i divljači, juneća kobasica i pikant kobasica.

Suhomesnati proizvodi kojima mogu da se pohvale su: domaća slanina, pečenica, pečenica pod slaninom, suvi vrat, a prave i duvan i domaće čvarke, kao i čvarke od mangulice. Pored toga, bave se proizvodnjom domaće masti i masti od mangulice.

Mirjana je sa ekipom Bolje zemlje podelila recepturu na koji način ova prerada mesa pravi kulen.

Milan Kovačević, ponosni vlasnik, rekao je da mu se dopao sam način obrade mesa, pa je tako i ušao u ovaj posao. Pored prerade mesa, poseduje i farmu mangulica od oko desetak hektara, na kojoj gaje mangulice puštene na slobodni tov.

Prethodni tekstGledajte Bolju Zemlju u nedelju u 06:30h!
Sledeći tekstKoje je povrće bilo najskuplje tokom cele godine?