- Reklama -
Slider

Savremeni trendovi u proizvodnji voća, kada se očekuju visok profit i dobra zarada, ne tolerišu gubitke ili se oni svode na jako male procente. Zbog toga se tržištu mora ponuditi isključivo prva klasa jer kupci, posebno ukoliko se plodovi izvoze, zahtevaju osim kontinuiteta u prozvodnji, količinu i ujednačeni kvalitet. Sve to se može postići samo intenzivnom agrotehnikom koja podrazumeva brigu od cvetanja pa sve do berbe i skladištenja.

Gubici nakon berbe plodova jabuke i kruške, posebno tokom čuvanja plodova, na svetskom nivou se kreću i do 25%. Suzbijanjem skladišnih patogena u znatnoj meri produžava se period čuvanja i prodaje plodova što povećava dodatnu vrednost proizvoda i isplativost proizvodnje.

Najveći problem u skladištima predstavljaju prouzrokovači gljivičnih bolesti. Fungicid FLUX pruža potpunu zaštitu plodova jabuke, krušake, breskve i nektarina protiv najvažnijih skladišnih oboljenja kao što su: Botrytis cinerea, Monilinia fructigena, Penicillium expansum, Colletorichum gleosporoides, Gleosporium spp., Alternaria spp.

Preparat FLUX (a.m. fludioksonil 225 g/l) je noviji fungicid širokog spektra delovanja koji sprečava nastanak skladišnih oboljenja plodova.

FLUX se nakon aplikacije čvrsto vezuje za voštani sloj biljnog tkiva i daje dugotrajnu zaštitu plodova. Ima odličan toksikološki profil pa je klasifikovan kao fungicid sa smanjenim toksikološkim rizikom.

Preporuka je da se izvedu 2 tretmana preparatom FLUX i to u periodu dok je voće još uvek na grani. Prvi tretman oko 20 – 25 dana pred berbu, a drugi oko 7 – 10 dana pred berbu. Količina primene je 1 l/ha.

Karenca za FLUX je samo 7 dana!

Slider