Cveće je izvor pozitivne energije, oplemenjuje naš životni prostor, bašte, a najlepši je poklon za nama drage ljude. Naša ekipa posetila je rasadnik cveća, gde smo otkrili kojim vrstama raspolažu.

Branislav Stokić, rasadničar, rekao nam je da rasadnik poseduje objekat na 1200 kvadrata. Cveće je najzastupljenije, ali i dalje proizvode i rasade povrća. U svakom rasadniku je bitno da ima automatsko grejanje, a naš sagovornik pohvalio se modernim tehnologijama koje zaposleni u ovom rasadniku koriste. Naime, temperaturu i vlagu rasadnika prate preko aplikacija na mobilnim telefonima.

Međutim, nije sve tako jednostavno kada se govori o održavanju rasadnika. Potrebno je dosta znanja o bio-proizvodnji, što manje korišćenje hemije, a više korišćenja bioloških preparata. Ovaj rasadnik može da se pohvali time da je tokom cele prošle godine vršio testiranje proizvoda bez skoro ikakve upotrebe hemijskih preparata. Suočili su se sa pojavom grinja, koje su uspešno regulisali, a njihova proizvodnja ima visok ekološki potencijal.

Među biološkim preparatatima ima zanimljivih, skupih sredstava koji uz pravilan način upotrebe pokazuju odlične efekte.

Prethodni tekstKozje mleko-lek za čoveka!
Sledeći tekstZimska bajka na ergeli konja