- Reklama -

Da bi poljoprivrednik mogao da razbije tešku ritsku crnicu potrebna je snaga i potrebna je sila, ili kako kaže narodna “sila boga ne moli”,  međutim u slučaju Miloša Petrova iz Borče videćete da sila Boga itekako moli.

Petrov je sjan momak i definitivno ima snage, međutim ta fizička snaga je za obradu zemlje bila potrebna pre 100 godina, a sada je potrebno da čovek bude jak psihički da ne poklekne, da izdrži.

Šansa za poljoprivrednike! Plantaže konoplje kao izvor velikog prihoda!

On je taj čovek, mladi domaćin na mestu,  a sve ostalo je do moćnih mašina kao što je Fend od 360 konjskih snaga koji vuče specijano dorađenu drljaču sa vanstadndarnim klinovima.

Ova slika jednog od najačih i najvećih, pa i najtežih traktora u Srbiji koji kao od šale vuče drljaču od 6 metara prohoda je već i sama po sebi imrepsivna, međutim  Petrov koristi tri traktora. Jedan traktor, teški Nju Holand dovlači džambo vreće đubriva, jedan manji Masey baca đubrivo i na kraju najveći Fend vuče specijano dorađenu drljaču.

Spomenuli smo na početku onu narodnu, sila Boga ne moli ali ako se bavite poljoprivredom, ni naveća sila ne garantuje ništa. Dakle, sve ove mašine, koje jesu polovne ali su u svojim klasama vrhunske, moćne, impresivno izgledaju  ne garantuju uspeh. Ukoliko ste manje religiozni možete da kažete da u poljoprivredi postoi faktor sreće, međutim, ako ste vernik, onda je sve do Boga.

Prijavite se! Negotin daje 20 miliona za unapređenje poljoprivrede na svojoj teritoriji!

Petrov je prvi poljoprivrednik koga smo snimili i koji osveštava veštačko đubrivo koje baca na parcele.

To nije baš uobičajeno, međutim nad svim đubrivom koje je bačeno, pravoslavni sveštenik pročita molitvu i isto tako nad delom semena koje se seje.

Šta o svemu tome kaže ovaj izvanredni mladi čovek, pogledajte na snimku ispod…