Registracija traktorske prikolice
- Reklama -
Slider

Stara narodna izreka kaže da bez alata nema ni zanata, a nema potrebnijeg alata za jedno poljoprivredno domaćinstvo od traktorske prikolice.

Mnogi ne razmišljaju o ovome: Skriveni troškovi kada imate kombajn!

Ona mu dođe kao “mali od palube” na brodu, ili što naš narod kaže “devojka za sve”. Nema definisanu funkciju, ali se koristi za širok broj poljoprivrednih poslova.

Zbog toga je važno da se traktorska prikolica pravilno održava.

SAVET MAJSTORA! Kako da održavate motorne testere i prepoznate falsifikat! (VIDEO)

Pre nego što se prikolica spremi za vožnju, neophodno je proveriti sledeće: ispravnost funkcionisanja svakoga svetla na prikolici, stanje guma, da li je parkirna kočnica otkočena, proveriti u mestu ispravnost funkcionisanja kočionog sistema.

Ako su ispunjeni svi ovi uslovi, prikolica je spremna za vožnju. Prikolice su izuzetno važne u procesu poljoprivredne proizvodnje, kako sa aspekta sigurnog i blagovremenog prevoza poljoprivrednih proizvoda, tako i sa aspekta bezbednosti.

KUPUJETE POLOVNI TRAKTOR? Bolje vam je da pogledate ovo! (VIDEO)

Stručnjaci napominju da je najpouzdanije kipovanje tereta na zadnju stranu. Kada je sezona jesenjih radova, neophodno je da traktoristi pre izlaska na javni put u uslovima kiše i raskvašenog terena lopatom očiste blato sa traktora i priključnog uređaja, kako ne bi ugrozili bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

PLUG ZA 21. VEK! Domaći, a bolji od bilo kojeg drugog u svetu! (VIDEO)

Pri kretanju traktora sa prikolicom i teretom, neophodno je proveriti da li je prikolica pravilno prikopčana. Zbog otkačinjanja prikolice prilikom kretanja traktora na strmim terenima događaju se nesreće. Treba izbegavati utovar prikolice preko propisane težine i voditi računa o balansu tereta koji opterećuje gume. Prevoz lica na prikolicama sa teretom je rizičan i opasan.

OVO VAM SIGURNO TREBA! Jeftina mašina za ručno postavljanje folija koja taj posao čini lakim! (VIDEO)

Posle završene sezone, kao prva mera adekvatnog čuvanja prikolice je čišćenje i pranje od biljnih ostataka i zemlje, posebno rubova na stranicama, gde je moguće zadržavanje vlage. Gume za vreme zimskog mirovanja treba napumpati na odgovarajući pritisak i ukoliko ima ostataka ulja i maziva treba ih otkloniti.

Izvor: Bolja zemlja

Slider