Foto: Pixabay
- Reklama -

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je  ugovore predstavnicima 130 poljoprivrednih gazdinstava koja su na konkursu dobila bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke plastenika i opreme u njima.

Sekretar Božić je istakao da je ukupna vrednost ovih ugovora 132,3 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 80 miliona.

Pivari, javite se! Otvoren konkurs za dodelu bespovratnih sredstava!

Realizacijom te investicije u Vojvodini će pod plastenicima biti novih 125.000 kvadratnih metara.

– Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu na ovaj način apsolutno podržava plasteničku proizvodnju. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednom prijavljenom na konkursu za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju, bio je 2,1 milion dinara. Ovaj iznos je bio viši za deset posto za poljoprivredna gazdinstava čiji su nosioci žene, za poljoprivrednike čija se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada i za mlađe do 40 godina – naglasio je Božić.

Nije teško! Napravite lekovitu rakiju orahovaču!

Resorni sekretar je pozvao poljoprivrednike da i dalje aktivno prate sve konkursne linije i iskoriste ponuđene mere, kako bi unapredili svoju proizvodnju.

Najveći broj ugovora danas je dodeljen poljoprivrednicima iz Odžaka, Rume, Novog Sada, Vrbasa i Bačke Palanke.

Prethodni tekstGenijalni izum srpskog poljoprivrednika! Evo kako da lako izvadite korenasto povrće!
Sledeći tekstPIS upozorava: Opasna štetočina krenula na voće i povrće!