- Reklama -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, u Podgorici, da će “naša zemlja još jednom pokazati konstruktivnost i tolerantnost prema Hrvatskoj”, povodom novih mera prema srpskim proizvodima. Međutim, takvo ponašanje se neće ignorisati, te da će Srbija uspeti da zaštiti svoje proizvođače i izvoznike.

“Srbija je uputila notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji povodom odluke Zagreba da uvede strožije mere kontrole uvoza poljoprivrednih proizvoda.” – rekla je Brnabić. Dodajući da ” kada neko povuče potez poput Hrvatske, onda ne može da se govori o ekstremnoj saradnji i integraciji.” Novim merama Hrvatska krši Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Vidno neraspoložena i manje optimistična predsednica Vlade Ana Brnabić stigla je na Samit Američko – jadranske povelje. Jedno je sigurno a to je da će predsednica Vlade Srbije pokrenuti temu na radnom delu sastanka, budući da ovakva odluka Zagreba ne ide u prilog regioalnoj saradnji.

Izvor: Vlada Republike Srbije