- Reklama -

Ukoliko želite da saznate tačan podatak uvoza i izvoza robe u Srbiji, ponudu, potražnju i realizovanu cenu, instalirajte mobilnu aplikaciju „Info tima“, na kojoj možete videti podatke koji su se do sada čuvaji poput javne tajne.
Direktorka „Info tima“, Aleksi Mikaelija, tvrdi da je sa svojim klijentima u svakodnevnoj komunikaciji, te da sa sigurnošću zna da li je nešto prodato i po kojoj ceni.
Ječam, komponente za stočnu hranu, glicerol, amino kiseline, kukuruz, pšenica, lucerka, mesne prerađevine, samo su neke od proivoda koji se mogu naći na ovoj mobilnoj apliaciji.
Podaci Uprave Carina Srbije (uvoz, prodaja, izvoz, zarasa) dati sun a uvid “Info timu”:
– Izveštaj zaista jeste ozbiljan i sistematičan, obuhvata sve poljoprivredne proizvode i omugućuje klijentima da vide iz kojih zemlja ulazi roba, po kojoj ceni, koliko se izvozi – objašnjava je Aleksi.

Pored jabuka, od kojih je 19.000 tona izašlo iz zemlje, 3.000 tona je ušlo u Srbiju, dok je velika potražnja za kukuruzom iz Srbije, čak 294.000 tona je izašlo, od ostalih gospođa Mikaelija iznosi:
– Dosta velika tražnja je za pšenicom, a pešnicu u ovom momentu zaista nema, veoma je slaba ponuda. Prema izveštaju iz Uprave Carina Srbije u aprilu je ušlo konzumnog krompira 2.894 tona, dok je takođe u aptilu u Republiku Srbiju ušlo 3.840 tona, a najviše iz Albanije. Najviše belog luka ušlo je iz Egipta, 16.000 tona, a crnog 5.084 tone za prethodni mesec – iznela je gošća emisije “Bolja zemlja” ekskluzivne podatke.
Izveštaj je sačinjen na osnovu validnih informacija iz Uprava Carina, a „Info tim” je iste predočio u izveštaj, koji svi zainteresovani mogu dobiti ukoliko se obrate njihovom timu.
Koliko je ušlo mesa u Srbiju aprilu?
– Živih svinja u mesecu aprilu preko 50 kg ušlo je 270 tona, prasadi 374 tone.
– Smrznuto rashlađeno goveđe meso bez kostiju 69 tona, svinjsko meso bez kostiju 24 tone, dok trupovi i polutke 66 tona.
– Uvoz smrznutog svinjsog mesa u aprilu u državu Srbiju šlo je 1.370 tona.

Izveštaj je bitan jer na taj način ljudi mogu da prate trendove i naj taj način razmišlaju gde da otvore soje tržišt –rekla je gospođa Aleksi, a potom odgovorila na pitanje koje zanimaju mnoge poljopribrednike:
Da li će cene voća i žitarica i dalje da stangniraju ili rastu?
– Što se tiče pšenice dostigla je prilično 23,10 +PDV, prethodnih dana je bila teško doći do kukuruza, ali danas već imamo ponudu, 15,9 +PDV. Danas je već krenulo više ponuda .
Detaljnije možete pogledati u videu ovde (OVDE)