Foto: Pixabay
- Reklama -
Slider

Grad Beograd raspisao je konkurs za podsticaje u poljoprivredi u vrednosti od 193.510.000 dinara, što znači da će ukupni podsticaji Grada u ovoj godini iznositi preko dva miliona evra ili 240 miliona dinara.

Kako je saopšteno na gradskom sajtu, budžet grada Beograda je smanjen za oko 20 milijardi dinara zbog posledica epidemije virusa korona, ali da Grad nije želeo da smanjuje sredstva namenjena konkursu za poljoprivrednike.

“Koliko nam je značajna poljoprivreda, dovoljno govori podatak da je Grad Beograd 2013. godine izdvajao svega 20 miliona dinara za ove namene, a ove godine 20 puta više – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i podsetio da Grad Beograd ima više od 270 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega je oko 250 hiljada obradivo, kao i da na teritoriji 17 gradskih opština postoji više od 30 hiljada poljoprivrednih gazdinstava.

Podsticajna sredstva dodeljuju se u oblasti mehanizacije, stočarstva, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva.

Foto: Pixabay

“Najviše podsticajnih sredstava opredeljeno je za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina u iznosu od 113.510.000 dinara, kao i za mere protivgradne zaštite u iznosu od 40 miliona dinara”, rekao je Vesić.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Rok za dostavljanje prijava po javnom pozivu je 30. jun 2020. godine.

 

Slider