U prodaji karte za poljoprivredni sajam!

Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan 85. put po redu u Novom Sadu od 15. do 21. maja na Novosadskom sajmu.


Za jubilarni sajam priprema se bogat program kojim se, pre svega, podstiče međudržavna i privredna saradnja i promoviše značaj inovacija. Međunarodni poljoprivredni sajam predstavlja sintezu iskustva i dostignuća u srpskoj poljoprivredi, a kao takav poljoprivredni sajam je snažna podrška privredi Srbije.

Svake godine je sve veći broj značajnih izlagača. Ove 2018. godine očekuje se više izlagača iz zemalja, kao što su Turska, Ukrajina, Italija, Velika Britanija, Rusija i Luksemburg. Za sada je potvrđeno učešće firmi iz 28 zemalja.

Od kad je Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, izložba stoke predstavlja jedan od najvažnijih i najinteresantnijih segmenata. Zato su stočari veoma zainteresovani da predstave goveda, konje, koze, ovce, svinje i živinu. Do sada je prijavljeno više od 1.600 živih eksponata. Izložba na Novosadskom sajmu poznata je po temeljnoj i pažljivoj selekciji i izboru primeraka koji će biti klasirani i izloženi, a oni najbolji i nagrađeni laskavim priznanjima i titulama Novosadskog sajma za kvalitet. Sva prijavljena grla prolaze i veterinarske kontrole, a tek potom će se znati tačan broj onih koja će biti predstavljena na Poljoprivrednom sajmu.

Predviđen je Dan stočara, tradicionalni defile stoke na Manježu i aukcija najboljih primeraka domaćeg genofonda. Ni ove godine neće izostati Izložba sitnih životinja. Ove godine posetioci će prvi put na Novosadskom sajmu imati priliku da vide belgijsko plavo goveče. Na Manježu su planirana i konjička takmičenja u preponskom jahanju i vožnji zaprega.

Na novoj i većoj lokaciji, u Hali 6, biće održane izložbe organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom georafskog porekla, a biće predstavljene i srpske kraft pivare. Biće održan Prolećni festival vina na kojem će 18. i 19. maja oko 100 izlagača promovisati najbolja, najlepša i najkvalitetnija vina i rakije sa ovih prostora.

Mehanizacija je tema koja zauzima gotovo najveći izložbeni deo Novosadskog sajma, upravo i najveće interesovanje se pokazuje za novitete u mehanizaciji iz tog razloga u godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma, u Poklon-igri su pripremljena dva traktora i roto freza. Darodavac traktora Belarus 622 i roto freze Hisarlar je Agropanonka, a traktora John Deere 5045 firme Kite DOO.

Novosadski sajam u maju okuplja sve značajne aktere agrobiznisa u ovom delu Evrope, ali i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu. Na Poljoprivrednom sajmu su istovremeno prezentovana najnovija tehnološka dostignuća u agraru i primena nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane, Nacionalna izložba stoke, bikovi teški i po dve tone, kombajni koji koštaju više od 700.000 evra, traktori oko pola miliona, ponuda proizvoda i usluga iz najudaljenijih krajeva sveta.

Izuzetno značajan segment su i poslovna i strukovna okupljanja, na kojima se obrađuju najaktuelnije teme, uz nezaobilazan transfer znanja i iskustava. Direktni sastanci privrednika iz celog sveta na Međunarodnim poslovnim susretima AgroB2B iz godine u godinu beleže sve više učesnika.

Poljoprivredni sajam se održava od utorka, 15. do ponedeljka, 21. maja!

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara. Za one koji na Novosadski sajam dođu u okviru kolektivne posete, u grupama većim od 15 osoba, cena je 400 dinara Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

 

Porodični dan je u petak, 18. maja!

Toga dana cela porodica, sa decom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima Sajam, može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 600 dinara.

Ulaznice mogu da se kupe i online na LINKU:

http://gigstix.com/sve-ulaznice/12-dogadjaji/2195-85-meunarodni-poljoprivredni-sajam-15-21052018-novi-sad-novosadski-sajam

Foto: novosadski sajam

up
1 korisnika je glasalo.

Dodaj novi komentar

Image CAPTCHA
Unesite znakove koji su prikazani na slici.